Buro22 | A new day is on the horizon
Buro22 - Sport & Entertainment - Twee branches die in de ogen van Buro22 onlosmakelijk met elkaar verbonden moeten zijn. Dus waarom niet bundelen in één organisatie? Buro22 ontwikkelt creatieve eventconcepten, biedt eventmanagement van A tot Z en verzorgt (social) media en PR.
sport entertainment event management eventmanagement suzanne amijs suuz buro22 bureau22 triple double bas verwijlen atletenmanagement athlete management den bosch 's-hertogenbosch
16883
post-template-default,single,single-post,postid-16883,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

A new day is on the horizon

15 jan A new day is on the horizon

‘I want all the girls watching here and now to know that a new day is on the horizon’. Voor iedereen die het nieuws een beetje gevolgd heeft de afgelopen weken weet van wie deze, nu al, legendarische woorden afkomstig zijn. Voor veel Amerikanen was dit de eerste stap voor Oprah naar de presidentsverkiezingen in 2020. Een duidelijke boodschap tijdens de Golden Globes, waarbij de nadruk lag op de toekomst voor alle meisjes en vrouwen in de wereld. Iets wat al generaties speelt en waar steeds meer verandering in komt. Ook in de sport.

16 juli 2017. De OranjeLeeuwinnen spelen voor het eerst een wedstrijd voor een uitverkocht stadion in eigen land. De openingswedstrijd wordt met 1-0 van Noorwegen gewonnen en vanaf dat moment is het hele land in de ban van de Leeuwinnen. Alle wedstrijden tijdens het toernooi waren voor iedereen toegankelijk. Vanaf 5 euro kon je al een kaartje kopen zodat jonge meisjes, vriendinnen, voetbalteams en complete gezinnen live konden meeleven met Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden. Vrouwenvoetbal stond vanaf die zomer in Nederland officieel op de kaart.

12 januari 2018. Al-Ahli neemt het in het King Abdullah Sports City stadion op tegen Al-Batin. Een wedstrijd in de Saudi Premier League die de thuisploeg makkelijk wint met 5-0. Een stadion waar bijna drie keer zoveel toeschouwers in kunnen als in de Galgenwaard, met 1 héél groot verschil. Het stadion is alleen toegankelijk voor mannen. Tot afgelopen vrijdag. Een historische dag want voor het eerst in de geschiedenis werden vrouwen toegelaten tot een voetbalwedstrijd. Dit leverden niet alleen mooie beelden op, maar het verhaal van de 18 jarige voetbalfan Sarah Algashgari ging de hele wereld over. Mede dankzij haar hadden de vrouwen de tijd van hun leven. In speciale familievakken konden de vrouwen hun club aanmoedigen, uitgedost met sjaals en vlaggetjes in de groen met witte clubkleuren. Sarah was als steward verantwoordelijk voor de ontvangst en de veiligheid van de vrouwelijke fans en fungeerde als aanspreekpunt tijdens de wedstrijd.

 

‘’Ik ben een echte voetbalfan, ik speel het zelf en bekijk het graag. Maar ik ben nog nooit eerder naar een voetbalwedstrijd geweest, dit was mijn eerste keer. Maar als Saoedische vrouw was het meer dan een wedstrijd. Het was extra bijzonder om onderdeel te mogen zijn van een team van 200 vrouwen dat meewerkte aan de organisatie, vervolgde ze, eraan toevoegend dat het kijken naar haar team, Al-Ahli, dat thuis met 5-0 won, geweldig was”.

Een tweede voetbalwedstrijd met vrouwelijke toeschouwers vond afgelopen zaterdag plaats tijdens de wedstrijd Al-Ittihad en Al-Hilal. Naast het toelaten van vrouwelijke toeschouwers, plaatsten de clubs verschillende posts op social media met een vrouw als campagnebeeld. A.s. donderdag vindt de derde wedstrijd plaats waar vrouwen op de tribune mogen plaatsnemen. Vanaf volgend seizoen moet het in ieder stadion mogelijk zijn voor vrouwen om een wedstrijd te bezoeken en worden ook de restaurants en cafés aangepast. Wie weet carpoolen de vrouwelijke fans tegen die tijd samen naar de stadions, want binnenkort is het ook toegestaan om als vrouw een auto te besturen.

A new day on the horizon; One small step for women, one giant leap for womenkind.