Brabant Trophy - Buro22
Buro22 - Sport & Entertainment - Twee branches die in de ogen van Buro22 onlosmakelijk met elkaar verbonden moeten zijn. Dus waarom niet bundelen in één organisatie? Buro22 ontwikkelt creatieve eventconcepten, biedt eventmanagement van A tot Z en verzorgt (social) media en PR.
sport entertainment event management eventmanagement suzanne amijs suuz buro22 bureau22 triple double bas verwijlen atletenmanagement athlete management den bosch 's-hertogenbosch
17205
post-template-default,single,single-post,postid-17205,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Brabant Trophy

28 okt Brabant Trophy

De eerste editie van de Brabant Trophy zit erop. Een nieuw concept met de ambitie om de Worldcup turnen naar ’s-Hertogenbosch te halen. Een mooi initiatief van Maaspoort Sports & Events, Janssen-Fritsen, KNGU, Stg. Turnpromotie NL, Flik-Flak en BrabantSport.

nijntje Beweegdag
De gehele week stond Maaspoort Sports & Events in het teken van de Brabant Trophy. Op dinsdag werden de deuren geopend voor clubs om te trainen op de officiële wedstrijd vloer en een kijkje te nemen achter de schermen. ‘s Avonds kwamen alle Eventmakers bij elkaar voor de kick-off. De gehele week hebben zij zich met bijna 100 vrijwilligers ingezet om er een geslaagd evenement van te maken.

In samenwerking met Flik-Flak organiseerden we op woensdag een groot beweegfeest voor de allerkleinsten uit de omgeving. Ruim 300 kinderen konden bewegen, spelen, kleuren en dansen. Met als hoogtepunt natuurlijk de komst van de échte nijntje. Tegelijkertijd vond er een symposium plaats van het Sport Medisch Centrum en konden kids trainen met verschillende turners uit het Nederlandse team.

Op donderdag stond business centraal met het event #kampioenin1dag. Onder meer Epke Zonderland en Giel de Winter vertelden over hoe zij de beste werden in hun vak. Tijdens het event werd de samenwerking tussen Maaspoort Sports & Events en Spieren voor Spieren beklonken, samen met ambassadrice Tisha Volleman.

Voordat het Brabant Trophy weekend echt kon beginnen werd vrijdagochtend op het stadhuis een persconferentie georganiseerd, waarbij leerlingen van de Beekmanschool uit ’s-Hertogenbosch in het Engels vragen mochten stellen aan de topturners.

Brabant Trophy weekend
Het weekend startte met de Brabant Cup; een dameswedstrijd op niveau supplement D, C, B en A en FIG-elite, gevolgd door het nieuwe concept: de Brabant Trophy. Inspiratie voor deze wedstrijd was de Swiss Cup in Zürich. Er werd geturnd door acht gemixte topduo’s uit binnen- en buitenland. Waar de ogen vooral gericht waren op het Russische duo Angelina Melnikova en Ivan Stretovich, ging het Nederlandse duo Sanna Veerman en Bart Deurloo er met het goud vandoor. Een avond vol topturnen gecombineerd met show- en entertainment en een uitzinnig publiek.

Zondag stond wederom in het teken van Turngala Brabant. Een middag vol sport-en entertainment met de internationale en nationale deelnemers van de Brabant Trophy en diverse acts op het gebied van acro, show en andere facetten van de gymsport. Muzikaal werden alle acts begeleid door de coverband Noah. Voorafgaand aan het gala werden er in samenwerking met Flik-Flak, More2Win en Quiet Community Den Bosch kinderfeestjes georganiseerd voor kinderen die opgroeien in armoede. Aansluitend mochten zij ook genieten van al het turnspektakel in de Maaspoort Sports & Events.

De toon is gezet voor de gezamenlijke ambitie om de Worldcup turnen in 2023 naar Nederland te halen. Buro22 was namens Maaspoort Sport & Events verantwoordelijk voor de online communicatie en coördinatie van een aantal side-events. Wat ons betreft eenaanwinst voor de provincie en turnwereld en we kijken nu al uit naar een volgende editie!